joi, 12 ianuarie 2012

...

Alta premiera in viata mea de profesor: prima inspectie. A iesit destul de bine, am avut emotii cu aia mici (aia mici de-a 10a, vreau sa zic), ca uneori vorbesc intre ei de parca eu nici n-as fi acolo, dar azi s-au comportat exemplar, unu m-a si intrebat la sfarsit in drum spre usa "a fost ok, madame, am fost destul de cuminti?", m-a apucat un ras nervos, vorba ceea, cea mai buna reactie cand ai un inspector in clasa :)

4 comentarii :

cobra spunea...

Inspectie la ora de franceza.Intra doi inspectori si se aseaza in spatele lui Bula, in ultima banca. Profesoara, foarte atragatoare (ca tine?!) poarta mini. Ea scrie ceva pe tabla in limba franceza si-i intreaba pe copii:
-Copii, cine vrea sa traduca in limba romana?
Nimeni.
-Hai copii, ce scrie pe tabla?
Bula ridica mana aproape scotandu-i ochii profesoarei:
-Ia zii Bula!
Pe tabla scrie: "Mama, ce bulane misto are asta!"
-Magarule! Pentru azi ai nota 2!
Bula se intoarce incruntat la cei doi inspectori:
-De ce suflati daca nu stiti franceza? ...

zana-carabina spunea...

si eu eram in fusta:))
si am avut emotii cu inspectia la clasa asta, sunt niste draci de copii tare greu de stapanit, da si simpatici in acelasi timp, unul din ei a urlat dupa mine intr-o zi "i love you, madame balta!!" in curte scolii, cu vreo suta de oameni in jur. da la inspectie au fost cuminti:)

cobra spunea...

Copii - in special elevii - au un oarecare spirit de fronda in relatie cu tot ceea ce li se pare altfel decat pe gustul lor.
Mai pe scurt, daca o femeie - fie ea si profesoara de franceza - ( de mi-aduc aminte de Toamna Bobocilor ?!?!) arata bine, o sa-i vina greu sa strige ailaviu.

In fine ideea era ca te-a placut daca a strigat asa. Iar tu trebuia sa te intorci si sa-i zici "nu se spune asa, se spune "Je t'aime!"

zana-carabina spunea...

atata mai lipsea, sa-i mai si raspund :)